Home

Bewoners helpen landbouwers uit de nood

26/03/2020
In het opvangcentrum voor asielzoekers te Poelkapelle krijgen we dagelijks enkele oproepen binnen van landbouwers die in nood zitten.

De coronacrisis zorgt ervoor dat verschillende sectoren noodgedwongen stil liggen, maar dat geldt niet voor de landbouwsector. Maar de landbouwsector kampt met een tekort aan werkkrachten als gevolg van de coronacrisis. Aangezien de voedingssector een essentiële sector is, is de nood aan werkkrachten in de landbouwbedrijven hoog.

En daarom doen de lokale landbouwers nu een beroep op ons opvangcentrum.

Heel wat van onze bewoners hebben zich kandidaat gesteld om een handje toe te steken. Uiteraard gelden de maatregelen die voor de Belgische bevolking gelden ook  voor onze bewoners. Zij verplaatsen zich naar hun werk met de fiets en ze hebben allemaal een attest woon-werkverkeer op zak. De strikte regels voor hygiëne en afstand worden onderweg en op de werkplaats gerespecteerd.

In deze moeilijke tijden is het belangrijk dat we elkaar zoveel mogelijk helpen. Ook onze bewoners zijn zich hiervan ten volle bewust en dragen op deze manier graag hun steentje bij. Samen staan we sterker!