Home

Arendonk leert fietsen

07/03/2023
Fedasil Arendonk, lokaal dienstencentrum Durgebont, Ligo Kempen en Mobiel 21 sloegen de handen in elkaar om bewoners van het opvangcentrum en (anderstalige) inwoners van Arendonk te leren fietsen.

De doelstelling
Het fietsproject bestaat uit 3 onderdelen: de praktijk van het leren fietsen door fietsvaardigheden aan te leren, verkeerseducatie zodat ze de wegcode kennen en de toepassing van dit alles in het verkeer. De bedoeling is dat de deelnemers van het fietsproject autonoom met de fiets op hun activiteiten kunnen geraken. 

Praktische info
Via een nationaal project van Fedasil zal fietsschool Mobiel 21, met ondersteuning van Ligo Kempen en een aantal vrijwilligers instaan voor het geven van de fietslessen. Na afloop van het nationaal project, zal Ligo Kempen en de vrijwilligers deze taak volledig voor hun rekening nemen. De lessen gaan door in het opvangcentrum (Grens 77, Arendonk) op woensdagvoormiddag van 9u tot 11u en dit 10 opeenvolgende weken. De startdatum is 19 april en einde is voorzien op 21 juni. Deelname aan de lessen is gratis.  

Gezocht: mensen die willen leren fietsen
Wil jij graag leren fietsen? En woon je in Arendonk? Schrijf je dan in voor 31 maart. Bewoners van het opvangcentrum kunnen terecht bij Sabine Van Dael. Inwoners van Arendonk kunnen zich inschrijven via Els Vangool van het lokaal dienstencentrum Durgebont.

Gezocht: vrijwilligers om fietsles te geven
Wil jij graag mensen helpen bij het leren fietsen en wil je vrijwilliger worden van het fietsproject? Dan ben jij misschien wel de persoon die wij zoeken. Je kan je aanmelden via onderstaande gegevens. Je krijgt een hele dag opleiding op 18 april.

Contactpersonen:
Opvangcentrum: Sabine Van Dael, sabine.vandael@fedasil.be, 014/40 52 59
Lokaal dienstencentrum Durgebont: Els Vangool, els.vangool@arendonk.be, 014/40 10 50