Home

AMA = Alleenstaande Minderjarige Artiest

21/08/2023
Tijdens de vakantie smukten onze ama’s (= alleenstaande minderjarige asielzoeker) hun woonblok op met graffiti, onder de deskundige begeleiding van Vladimir Tchervonisjenko.

De AMA-dienst
Momenteel verblijven er een 60-tal niet begeleide minderjarigen in ons opvangcentrum. Zij worden begeleid door een team van sociaal begeleiders en sociaal assistenten. Tijdens de vakantie organiseert de begeleiding activiteiten en uitstappen. Eén activiteit was een graffitiworkshop.

Samenwerking Academie Arendonk
Op 8 mei 2023 berichtten we op onze website reeds over de samenwerking met de tekenacademie van Arendonk. Zo komt maandelijks een leerkracht een knutselactiviteit doen met onze kids van 6 tot 12 jaar en organiseerden we een workshop ‘levend model’ tekenen. Maar zij gingen nog een stapje verder…

Warme wensenbox
Academie Arendonk organiseerde reeds 2 maal een warme wensenbox tijdens de eindejaarsperiode. ‘Leerlingen van de academie konden een zelf gekozen bedrag in onze box deponeren of een bedrag storten. Daar is heel veel respons op gekomen’, vertelt Marjolijn Van Gorp, 1 van de leerkrachten die kunstacitiviteiten organiseert voor onze kids.
‘Met dat bedrag hebben we al twee keer knutselboxen kunnen samenstellen. Vorig jaar bezorgden we 40 boxen voor de kinderen van het centrum en dit jaar 50. In zo'n box zaten o.a. een potlood, schaar, Pritt, tekenblok, viltstiften, kleurpotloden, klei, plakband,.. Voor de jongeren wilden we een workshop waarbij ze een muurschildering konden maken. Vladimir zag dat meteen zitten. Het materiaal hebben we betaald met de opbrengst.’

Hawthorn Art
Lesgever van dienst was de Arendonks-Oekraïense kunstenaar Vladimir Tchervonisjenko. Hij was ooit zelf leerling bij de kunstacademie van Arendonk. Hij zorgde voor een workshop op maat, op het niveau van de jongeren, ongeacht talenkennis. ‘Vladimir heeft dat supergoed gedaan. Onze jongers hebben er heel erg van genoten’, aldus een enthousiaste begeleider.
Vladimir vertelde dat hij het zelf ook heel fijn vond om te doen en om samen te werken met de jongeren. Er waren ook jongens met talent bij volgens hem. Hij werkte rond hun favoriete videogame ‘Pub G’.
Meer info over Vladimir kan je vinden op zijn website: https://www.hawthornart.com