Home

Aankomst minderjarige bewoners

09/08/2022
Sinds 1 augustus 2022 biedt centrum Bordet ook onderdak aan niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV).

Niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV)

Heel wat asielzoekers die opvang krijgen in België zijn minderjarig. Op vandaag zijn 9 procent van de personen die in het opvangnetwerk verblijven zelfs niet-begeleide minderjarigen. Ook Fedasil Bordet maakte zich al een tijdje klaar voor de opvang van deze niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV).

Op maandag 1 augustus was het zover, de eerste groep niet-begeleide minderjarigen kwam aan in het centrum. Centrum bordet heeft 50 plaatsen voor NBMV, waarvan er ondertussen 21 bezet zijn. Het gaat om jongens van 16 en 17 jaar. Elke dag komen er nieuwe jongens bij, dat betekent heel wat sfeer en heel wat nieuwe gezichten.

De jongeren delen een kamer met vier personen, en krijgen een aangepaste begeleiding. Net als onze andere bewoners, verblijven ze in centrum Bordet in afwachting van een overplaatsing naar een centrum van de tweede fase. Ondertussen organiseren onze begeleiders tal van uitstappen en activiteiten, en kunnen ze terecht in onze ontspanningsruimtes. Zo proberen we hen een warm nest te bieden, en hen een nuttige tijdsbesteding te geven. 

Vrijwilligers gezocht

Om onze jongeren extra goed op te vangen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige basis een activiteit met de jongeren willen begeleiden, of die willen langskomen voor een babbel. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met info.bordet@fedasil.be