Home

Aankomst eerste jongeren

20/04/2022
Op woensdag 20 april zijn de eerste vijf jonge bewoners van het opvangcentrum in Dilbeek toegekomen.

Op woensdag 20 april zijn de eerste bewoners toegekomen in het nieuwe opvangcentrum van Dilbeek. Het zijn vijf jongens uit Afghanistan. Ze zijn tussen 12 en 14 jaar en zijn vandaag verwelkomd door ons team. In de loop van de komende dagen komen er nog jongeren toe. In totaal kunnen we ongeveer vijftig jongeren opvangen. Het zijn allemaal jongeren die zonder ouders in België zijn toegekomen (de zogenaamde NBMV of niet-begeleide minderjarige vreemdelingen). 

Specifieke begeleiding

Omdat niet-begeleide minderjarigen een extra kwetsbare doelgroep vormen, voorziet Fedasil specifieke opvang en begeleiding voor hen. Ongeveer 30 personeelsleden staan in voor de goede werking van het centrum: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, logistiek medewerkers, animatoren…. De medewerkers werken afwisselend en zijn 7d/7 en 24u/24 aanwezig om de jongeren te begeleiden. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de jongeren krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand. Bovendien organiseert het centrum intensieve opleidingen Nederlands en verschillende workshops rond maatschappelijke oriëntatie.

Wil je graag meer weten over de gang van zaken in het centrum. Binnenkort nodigen wij onze buren uit in het opvangcentrum om kennis te maken. Volg onze Facebookpagina voor alle laatste updates!

Oproep kledij en schoenen

Wij zijn ondertussen nog altijd op zoek naar kledij voor jongeren (broeken, T-shirts, truien, jassen…) en (sport)schoenen (maat 38 tot 45). Ook kousen en ondergoed zijn zeer welkom! Contacteer ons gerust voor meer info!