Home

Aan het werk

03/06/2022
Heel wat jongeren in het opvangcentrum verdienen een centje bij als jobstudent. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook heel goed voor hun autonomie, het leren omgaan met geld, hun taal en integratie.

Van zodra jongeren 15 jaar worden mogen ze op zoek gaan naar een studentenjob. In het begin helpen we hen daarbij nog om de eerste contacten te leggen, ze een goed curriculum te leren maken met een frisse lay-out en hoe ze zich het best aandienen op gesprek. Maar ondertussen zijn er ook jongeren die helemaal zelfstandig aan de slag gaan bij het vinden van een job.

Deze jongeren werken vooral in de horeca, ze staan in de keuken of helpen bij het opdienen of de afwas.  Anderen werken in grootwarenhuizen om rekken te vullen. Bijna allemaal gaan ze met de fiets naar het werk en het is best vroeg opstaan in het weekend voor sommigen.

De zomervakantie staat nu voor de deur en nog heel wat jongeren zijn actief op zoek naar een baantje. Daarom gaan we in het opvangcentrum een jobdag organiseren om de jongeren wegwijs te maken bij het zoeken en vinden van een studentenjob. Bedoeling is natuurlijk dat ze hier dan zelfstandig in worden.

Ben je als bedrijf in de buurt dus op zoek naar jobstudenten tijdens de zomer? Het opvangcentrum werkt graag met jullie samen. Op die manier hebben onze jonge bewoners een méér dan zinvolle tijdsbesteding tijdens de zomermaanden.