Home

20 Jaar Opvangcentrum

26/09/2017
Op vrijdag 22 september vierde het opvangcentrum zijn 20ste verjaardag. Het werd een mooie avond met een goedgevuld programma.

Bezoekers en bewoners genoten van een goedgevuld programma: foto's van Klaartje Lambrechts en Robert Biesemans, een optreden van een Iraans-Afghaanse band, een modeshow door de bewoners, een theatervoorstelling van Bright O. Richards, een film met getuigenissen van ex-bewoners,... De bewoners zorgden voor heerlijke hapjes.

Burgemeester Dirk Vanmechelen hield een mooie openingsspeech waarin hij sprak over zijn herinneringen aan de eerste dagen dat het opvangcentrum de deuren opende: "We hebben als gemeente vanaf dag 1 goed samengewerkt met het opvangcentrum en dat doen we nog steeds."

Toekomst
Georges Vergouwen, centrumdirecteur, sprak in zijn toespraak vooral ook over de toekomst en riep iedereen op om zich mee in te zetten voor de integratie van de asielzoekers in de nieuwe samenleving waarin ze zijn terechtgekomen. Dit wil het opvangcentrum onder meer doen met het buddy- en peter/meterproject. Een mooie getuigenis daarover kwam tenslotte nog van Hans Bourlon.

Het centrum wenst alle partners, vrijwilligers, buren en vrienden te danken voor 20 jaar samenwerking!

Meer foto's van deze avond vindt u op onze Facebookpagina 'Fedasil Kapellen'.