Home

Neder-Over-Heembeek

29.09.2023
Dankzij Artikel 27 en de « Fanfoireux » kregen onze jongeren toegang tot een stukje cultuur.
12.10.2022
Na enkele jaren stilte omwille van de coronacrisis, kon het centrum van Neder-Over-Heembeek op 17 september eindelijk nog eens de...

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.


Over het centrum

Het OOC van Neder-Over-Heembeek is één van de observatie- en oriëntatiecentra voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in België. Er is plaats voor 90 jongeren. Het centrum biedt een eerste opvang aan buitenlandse minderjarigen die zonder familie in ons land toekomen. Na enkele weken observatie worden de jongeren doorgestuurd naar een geschikte opvangplaats in een andere structuur.

Ongeveer 30 personeelsleden staan in voor de goede werking. Het centrum voorziet niet enkel in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), de jongeren krijgen ook sociale, juridische, medische en psychologische bijstand.

Buurtinitiatieven

Het centrum organiseert op regelmatige basis activiteiten die toegankelijk zijn voor buurtbewoners. Ook werken we samen met organisaties en verenigingen uit de buurt. Op die manier willen we het centrum optimaal integreren in de omgeving.  
Via nieuwsbrieven informeren we de buurt over activiteiten. Onze buurtwerker staat in voor de contacten met de buurt, het opvolgen van alle vragen of eventuele klachten.

Nieuwsgierig naar het leven in het opvangcentrum?

Regelmatig komen er scholen en verenigingen uit de buurt op bezoek. Zij krijgen een rondleiding en kunnen kennismaken met de werking van het opvangcentrum. Voor kinderen en jongeren hebben we educatieve tools op maat. Zit u met vragen over het opvangcentrum, of hebt u interesse om eens een kijkje te komen nemen? Stuur ons een mail en wij nemen contact met u op.

Vrijwilligers & stagiairs

Het centrum kan rekenen op de hulp van vele vrijwilligers. Zij helpen bij de organisatie en begeleiding van groepsactiviteiten, ze geven taal- en computerlessen, organiseren huiswerkbegeleiding en bieden ondersteuning bij sportieve en culturele activiteiten. Ook interesse om af en toe een handje te helpen of wilt u graag een stage lopen in het opvangcentru? Contacteer ons per mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.  

Giften

Hebt u nog kleding, speelgoed of andere spullen liggen, het centrum is altijd op zoek naar materiaal voor de bewoners. Neem eerst even contact met ons op, zodat we kunnen bekijken welke van deze spullen we op dat moment goed kunnen gebruiken.

Contact

Opvangcentrum Neder-Over-Heembeek
Bruynstraat 11-20
1120 Brussel
T 02/266 48 21
info.noh@fedasil.be 
Facebook : Fedasil Neder-Over-Heembeek