Home

Brussel Bordet

29.09.2023
Eind september opende een nieuw Fedasil Infopunt in de Héger Bordetstraat, naast het opvangcentrum Brussel Bordet. Het Infopunt...
18.09.2023
Het was een koude wintermorgen in December toen Romy voor het eerst Opvangcentrum Bordet binnenstapte. Romy had gereageerd op een...

Nieuwsbrief

Wil u de elektronische nieuwsbrief van ons centrum ontvangen? Vul hieronder uw e-mailadres in.

Over het centrum

Sinds januari 2022 vangt Fedasil asielzoekers op in het voormalige Jules Bordet Instituut in Brussel. Het opvangcentrum in Bordet biedt tijdelijke opvang aan verzoekers om internationale bescherming (asielzoekers). De bewoners van het centrum verblijven er in afwachting van een plaats in een opvangcentrum van 2e fase (Fedasil, Rode Kruis of een andere partner). De site heeft plaats voor 140 personen. De bewoners krijgen er onderdak, voeding, medische en sociale begeleiding en dit voor de duur van hun verblijf.

Een team van professionele medewerkers staat in voor de goede werking: maatschappelijk werkers, opvoeders, onthaalmedewerkers, verpleegkundigen, animatoren …. Het opvangcentrum voorziet immers niet alleen in de dagelijkse basisbehoeften (zoals onderdak, voedsel en kledij), asielzoekers krijgen ook sociale, juridische en medische bijstand. Bovendien organiseert het centrum verschillende activiteiten en opleidingen, zodat de bewoners hun tijd hier nuttig kunnen besteden.

Giften

Hebt u nog oude kleding of spullen liggen, het centrum is nog op zoek naar materiaal voor de bewoners. Op dit moment hebben we vooral nood aan slippers, sportschoenen en joggingbroeken voor mannen. Daarnaast zijn we op zoek naar sportmateriaal (o.a. een boksbal, fitnessmateriaal), boeken en creamateriaal (o.a. verf, borduurmateriaal, muziekinstrumenten). Neem graag eerst even contact met ons op, zodat we verder kunnen afspreken.

Vrijwilligers

Het centrum is op zoek naar vrijwilligers die mee activiteiten en animatie voor de bewoners willen verzorgen of Franse/Nederlandse les willen geven. Hebt u ook zin en tijd om een handje toe te steken? Neem dan gerust contact met ons op voor wat meer info. Volg zeker onze Facebookpagina ‘Fedasil Bordet’ voor de laatste updates.

Contact

Opvangcentrum Brussel Bordet
Wolstraat 200
1000 Brussel
info.bordet@fedasil.be 
Facebook : @FedasilBordet
Instagram : @FedasilBordet

Vragen voor onze medische dienst? contacteer medical.bdt@fedasil.be