Home

Opvangcentra

België telt meer dan 100 opvangcentra voor asielzoekers, goed voor 85% van de capaciteit van het totale opvangnetwerk. De andere plaatsen zijn individuele opvangplaatsen, georganiseerd door OCMW's en ngo's.

Naast de federale centra van Fedasil, zijn er ook open opvangcentra die worden beheerd door partners. De opvang in de centra van de partners verloopt volgens dezelfde principes: de bewoners hebben toegang tot materiële hulp, sociale en praktische begeleiding, medische diensten, activiteiten, vormingen...

De opvangcentra liggen verspreid over heel België (zie kaart hieronder). Klik hier voor een lijst van de opvangcentra. Wil u zelf een gebouw of terrein voorstellen voor de opvang van asielzoekers? Dat kan hier.

  • Fedasil
  • Partners

Onze opvangcentra

Het opvangcentrum in Alveringem is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Het opvangcentrum in Arendonk is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Le centre d'accueil de Bovigny est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Het opvangcentrum in Broechem is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Het Aanmeldcentrum biedt eerste opvang aan verzoekers om internationale bescherming in ons land.
Het opvangcentrum in Brussel Bordet is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Le centre d'accueil de Charleroi est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Le centre d'accueil de Couvin est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Het opvangcentrum in Deurne is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.