Home

Opvangcentra

België telt bijna 100 opvangcentra voor verzoekers om internationale bescherming, goed voor 3/4 van de capaciteit van het totale opvangnetwerk. De andere plaatsen zijn individuele opvangplaatsen, georganiseerd door OCMW's en ngo's.

Naast de federale centra van Fedasil, zijn er ook open opvangcentra die worden beheerd door partners. De opvang in de centra van de partners verloopt volgens dezelfde principes: de bewoners hebben toegang tot materiële hulp, sociale en praktische begeleiding, medische diensten, activiteiten, vormingen...

De opvangcentra liggen verspreid over heel België (zie kaart hieronder). Klik hier voor een lijst van de opvangcentra. 

  • Fedasil
  • Partners

Onze opvangcentra

Het opvangcentrum in Arendonk is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Le centre d'accueil de Bovigny est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Het tijdelijke opvangcentrum van Bredene biedt van november 2022 tot maart 2023 opvang aan asielzoekers.
Het opvangcentrum in Broechem is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Het Aanmeldcentrum biedt eerste opvang aan verzoekers om internationale bescherming in ons land.
Het opvangcentrum in Brussel Bordet is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.
Le centre d'accueil de Charleroi est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Le centre d'accueil de Couvin est l'un des centres pour demandeurs de protection internationale en Belgique, directement géré par Fedasil.
Het opvangcentrum in Deurne is één van de Belgische centra voor verzoekers om internationale bescherming die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil.