Home

Voetballen met Sammy Mahdi

12/10/2021
Op de velden van Kraainem Football Club vond eind augustus het toernooi Football and Freedom plaats, waarbij gemengde teams van vluchtelingen en Belgen het tegen elkaar opnamen.

Kraainem FC is al jaren een vaste partner van ons centrum. Wekelijks gaan een aantal jongeren naar de club om Franse les te volgen, aangevuld met een voetbaltraining of een match. Kraainem zet zich in om de opvang en de integratie van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in ons land te vergemakkelijken door de regelmatige beoefening van sport en het volgen van Franse les. Sinds 2015 zijn al meer dan 3000 jonge aanvragers voor internationale bescherming de revue gepasseerd bij Kraainem FC en 7 opvangcentra van Fedasil maken al deel uit van het project.

Voetbal verbindt

Op 28 augustus organiseerde de club voor de vierde keer een voetbaltoernooi voor nieuwkomers en Belgen. We zijn erg blij dat we als centrum opnieuw hebben kunnen deelnemen met een aantal jongeren.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi was ook aanwezig op het toernooi. "Dit toont nog maar eens aan hoe voetbal verbindt", aldus Sammy Mahdi. "Toen ik als kind voetbalde, zat ik in een ploeg met kinderen van over heel de wereld. Op het veld maakte het niet uit waar je vandaan kwam. Alleen samen voetbal spelen was belangrijk. Daarom vind ik dit project ook zo belangrijk. Jonge mensen staan hier samen op het veld, sommigen uit België, sommigen uit andere Europese landen, sommigen zijn vluchtelingen. Maar het enige dat telt, is samen die bal in het doel krijgen."

Sport werkt verbindend, we kunnen ons er allemaal in terugvinden. Als we op deze manier een aanzet kunnen geven tot een nog betere integratie van onze jongeren, kunnen we dit alleen maar blijven ondersteunen.