Home

Verbinden met de natuur

18/03/2022
Sinds januari heeft het Fedasil centrum van NOH een samenwerking met boerderij Nos Pilifs. Deze kwam tot stand na een ontmoeting tussen twee begeleidsters Noémie en Perrine, die het idee hadden om de jonge bewoners weer meer in verbinding te brengen met de natuur.

De boerderij als plaats voor ontspanning

Voor verschillende jongeren was het de eerste keer dat ze op deze manier in contact kwamen met dieren, insecten en een moestuin. Soms was het zelfs de eerste ontmoeting met personen met een handicap. Door middel van een hele reeks educatieve en ludieke activiteiten wil het Pilifs-team sensibiliseren over het milieu, biodiversiteit, ze willen het behoud van fauna en flora onder de aandacht brengen net zoals het belang van diversiteit.

Workshops met onze jongeren

Elke week komt een groepje van 5 niet-begeleide minderjarigen, onder toezicht van de begeleiders, bijeen op de boerderij. Een- of tweemaal per week brengen zij daar een hele middag door om te leren hoe zij voor de dieren moeten zorgen, de groentetuin te bewerken en zich opnieuw met de natuur te verbinden. Deze middagen zijn ook een gelegenheid om meer te leren over thema's zoals voedsel, de seizoenen, zero waste en biodiversiteit.

Ideeën voor een samenwerking?

Hebt u ook een idee voor een leuke samenwerking tussen ons en uw vereniging, sportclub, NGO of andere organisatie? We horen graag! Neem contact met ons op via info.noh@fedasil.be. Tot ziens!