Home

Sprankel hoop en vrijgevigheid

28/05/2021
In deze tijd kunnen we rekenen op de steun van onze vrijwilligers en partners om op koers te blijven. Een mooie gelegenheid om deze betrokken en solidaire mensen eens in de schijnwerpers te zetten.

Vzw Souffle d’Espoir

De vereniging Souffle d'Espoir werkt aan de oprichting en het beheer van een centrum voor  orthopedische prothesen en orthesen voor mindervalige personen met een laag inkomen. Hun doel is om de vaardigheden van Belgische prothese-makers over te dragen aan begunstigden over de hele wereld.

Dit jaar besliste de vereniging ook om een ​​partnerschap op te starten met het Fedasil-centrum in Neder-Over-Heembeek: ze zorgen voor materiaal en vrijwilligers om  kookateliers in het centrum te animeren.

Awatif, Madame Smith & Co

Deze groep vormt een verademing in moeilijke tijden. Met hun vreugde en goed humeur verrassen deze vrijwilligers de smaakpapillen van onze jongeren tijdens de culinaire activiteiten die ze organiseren! De recepten zijn net zo rijk en gevarieerd als de jonge mensen die we in het centrum verwelkomen. Van west naar oost hebben we maar één woord: bedankt!

Sultan Baba en zijn grappige dames

Hij wordt "Sultan Baba" genoemd omdat hij zodanig schittert met zijn mooie ziel! ’s Ochtends is hij leraar, ’s namiddags is hij grandioos. Zijn creatieve oplossingen om de kwaliteit van het verblijf van de jongeren te verbeteren, zijn geweldig. Zijn vrienden wijken nooit en vergezellen hem op alle bezoeken, van de kleedkamer tot de gekste sketches.

Last but nog least!

Bedankt aan al onze andere vrijwilligers die, elk op hun eigen niveau, onze jongeren elke dag een beetje gelukkig maken. Bedankt allemaal voor jullie tijd en inzet!

Ook zin om vrijwilliger te worden? Neem contact op met laurent.deweze@fedasil.be.