Home

Overlijden van een bewoner in het opvangcentrum van Pondrôme

07/02/2018
Dinsdagavond kwam een jonge Afghaan om het leven na een conflict in het opvangcentrum van Fedasil in Pondrôme.

Op dinsdagavond 6 februari 2018 leidde een conflict tussen twee bewoners van het opvangcentrum voor asielzoekers in Pondrôme tot het overlijden van een van de bewoners.

Het Parket van Namen startte een gerechtelijk onderzoek naar de precieze omstandigheden van het overlijden.

Op dinsdagavond gebeurde er al een eerste debriefing in het opvangcentrum in aanwezigheid van de regiodirecteur van Fedasil, de burgemeester van Beauraing, de politie, de centrumdirectie en het aanwezige personeel. Iedereen loofde het professionele optreden van de medewerkers van het centrum.

"Het gaat om een geïsoleerd incident en het gevecht gebeurde niet in een context van spanningen of rellen. Het centrum wordt heel goed beheerd, en sinds het bestaat zijn er geen grote incidenten geweest.” zegt de burgemeester van Beauraing, Marc Lejeune.

De prioriteit van Fedasil en de centrumdirectie is nu om bewoners en personeel, die erg onder de indruk zijn van het gebeuren, bij te staan. De betrokken personeelsleden kunnen terecht bij de psychosociale cel van Fedasil en de psychosociale interventiedienst van het Dringende Sociale Interventieteam van het Rode Kruis.

Fedasil wil zijn steun betuigen aan het hele team en alle bewoners van het opvangcentrum van Pondrôme.