Home

Opendeurdag: een terugblik

12/10/2022
Na enkele jaren stilte omwille van de coronacrisis, kon het centrum van Neder-Over-Heembeek op 17 september eindelijk nog eens de deuren openen voor buren, partners en vrijwilligers.

Een sportieve dag…

’s Ochtends speelden we een voetbaltoernooi, met wedstrijden tussen teams van jongeren van de opvangcentra van Neder-Over-Heembeek, Sint-Pieters-Woluwe, Oudergem maar ook jongeren uit de week die begeleid werden door AMO NOH, partner van deze dag. Alle deelnemers gingen naar huis met een medaille en het winnende team kreeg een beker. Bravo!

… maar meer dan sport alleen!

In de loop van de dg konden de bezoekers de werking van het centrum leren kennen en vonden ze antwoorden op de vele vragen die vaak ontstaan rond de opvang van niet-begeleide minderjarigen. Aan de hand van een fototentoonstelling over hun vluchtverhaal, konden ze zich beter inleven in de realiteit van onze jongeren.

Deze dag was ook een mooie gelegenheid om samen te barbecueën en wafels te delen die door de bewoners van het centrum waren bereid. Er waren ook verschillende houten spelletjes en mensen konden zingen op ons free podium en daar ook enkel van onze talenten ontdekken. Het werd een mooie dag vol neiuwe ontmoetingen voor onze jongeren.

Het centrum Fedasil Neder-Over-Heembeek wil u bedanken voor uw aanwezigheid! We hadden veel interessante gesprekken met de bezoekers en de jongeren hebben genoten van dit feestelijke event.