Home

Op zoek naar vrijwilligers

24/05/2023
Heb je tijd en zin om af en toe een handje toe te steken in ons nieuwe centrum voor minderjarige vluchtelingen? Ben je minstens 18 en woon je in de buurt van Schaarbeek? Dan ben je aan het juiste adres.

Vrijwilligers vormen een cruciale spil in de werking van een opvangcentrum omdat ze mee zorgen voor een zinvolle daginvulling van de jongeren, voor activiteiten, ze ondersteunen jongeren bij hun eerste stappen in de maatschappij of bieden gewoon een luisterend oor. Dankzij de hulp van vrijwilligers wordt de levenskwaliteit van onze gasten vergroot.

Werk met zingeving

Vrijwilligers slaan een brug tussen de jongere en de maatschappij hetgeen de integratie van de niet-begeleide minderjarigen stimuleert. De jongens zien groeien en openbloeien maakt van dit vrijwilligerswerk zo’n zinvolle en dankbare tijdsbesteding.

Vrijwilligers kunnen heel uiteenlopende taken uitvoeren zoals taallessen, huiswerkbegeleiding, fietslessen, begeleiden van activiteiten, animatie, sportactiviteiten. Aangezien onze gasten pas vanaf september zullen instromen in het Brusselse scholennetwerk, wordt er in de zomermaanden gefocust op de scholing van de jongens in het opvangcentrum zelf. ’s Morgens krijgen ze enkele uren les en in de namiddag worden educatieve activiteiten gepland.

Interesse?

Zie je het zitten om op regelmatige basis te komen helpen? Stuur ons dan een mailtje met je interesses of met welke taken je onze jongeren graag wilt helpen. We nodigen je vervolgens uit voor een kennismakend gesprek waarin we samen bekijken op basis van je interesses en beschikbaarheid hoe we je kunnen inschakelen. Je krijgt een vaste contactpersoon toegewezen bij wie je terecht kan met vragen of ideeën.