Home

Het dagelijkse leven van onze jongeren, tussen sport en cultuur

07/06/2022
Elke ochtend volgen onze bewoners taallessen (Frans en Nederlands), de namiddag wordt gevuld met activiteiten. En om het álle jongeren naar de zin te maken, moeten de opvoeders heel creatief uit de hoek komen!

In de eerste plaats zijn er de sportactiviteiten, die heel populair zijn. Drie keer per week gaan onze jongeren naar het sportcentrum Sportcity om sportlessen te volgen met een coach. Zij beoefenen klassieke sporten zoals voetbal, volleybal, basketbal, enz. maar ook originelere zoals kinball of unihoc.

Meer dan sport

Elke woensdag wordt er een cultureel bezoek georganiseerd: het Natuurwetenschappelijk Museum, het BELvue Museum, een bezoek aan het Atomium, Trainworld... er is voor elk wat wils! Deze bezoeken bieden de kans om onze bewoners beter te leren kennen. Zij zijn op deze informelere momenten vaak wat meer open en vertellen wat meer over hun interesses en passies.

Toekomstige topkoks

Bewoners krijgen ook de kans om hun culinaire talenten te laten zien tijdens onze tweewekelijkse 'kookworkshops'. Elke gemeenschap krijgt de kans om een specialiteit te bereiden en te delen met de andere bewoners. Maar pas op, gevoelige zielen, de gerechten hier zijn vaak (heel, heel) pittig!

Alles in het water... behalve het afval!

De laatste tijd hebben onze bewoners een origineler uitstapje ontdekt: een kajaktocht... op het kanaal van Brussel! En van rusten was geen sprake, zij kregen een opdracht: drijvend afval in het water verzamelen. Een originele en educatieve activiteit voorgesteld door de organisatie "Canal it Up", waar onze jongeren erg van genoten hebben.