Home

Groene vingers in NOH!

04/06/2019
In het opvangcentrum van Neder-Over-Heembeek werken we aan de aanleg van een moestuin, die onze jongeren zelf onderhouden.

In deze periode van het jaar kunnen we genieten van de eerste zonnestralen. Een ideaal moment voor de start van een moestuin. Met de hulp van hun begeleiders zijn de jongeren zelf aan de slag gegaan om percelen en bloemperken aan te leggen. Ze gebruikten hiervoor paletten, wat spijkers, aarde en een grote dosis energie.

Om de ingang van de tuin op te vrolijken maakten de jongeren houten bakken. Er staan al verschillende planten in: kruiden (munt, basilicum…), bloemen in alle kleuren en vormen, en fruit (frambozen, aardbeien…). We hopen snel te kunnen proeven van al dit lekkers.

Bewustwording en empowerment

Het doel is om de jongeren te sensibiliseren over de natuur. Elke dag zorgen zij voor de moestuin: water geven, onkruid wieden, oogsten… Daarna kunnen ze zelf consumeren wat ze hebben geplant of gezaaid. Zo leren ze ook nog iets bij over duurzame en gezonde voeding. We zijn ook van plan om de voedselpiramide op de muren van onze refter te tekenen, om hen beter te informeren over evenwichtig eten.

We hopen dat u ons project bij een volgende gelegenheid kan komen bewonderen. Kijk ook eens op onze facebookpagina ‘Fedasil Neder-Over-Heembeek’ voor een aantal foto’s en de laatste nieuwtjes.