Home

Een dag aan zee

12/10/2022
Deze zomer genoten we van het prachtige weer om een uitstap te organiseren naar Oostende met al onze bewoners. Hieronder een kort verslag van deze mooie dag.

Dinsdag 23 augustus, 7 uur ‘s ochtends. Waar het centrum normaal nog grotendeels slaapt, is er nu al veel beweging. En met reden: vandaag gaan we naar zee! Het nachtteam maakt de rugzakken klaar voor de jongeren: een petje, zwembroek, handdoek en een picknick voor elk van hen. Zenuwachtig schuiven de jongeren aan om hun zak op te halen, ze kunnen nauwelijks wachten op het vertrek om 8u30!

Het vertrek

Stipt op tijd vertrekken we en nemen we de metro, vervolgens de trein richting Oostende. “We”, dat zijn de 63 bewoners van het centrum en 14 personeelsleden. Allemaal even blij om even weg te kunnen uit het centrum voor een niet zo alledaagse dag. Eenmaal in het station van Oostende toegekomen, wandelen we richting strand, waar de jongeren zich rustig omkleden alvorens het water in te duiken! Een beetje fis, maar dat ontmoedigt de dapperste jongens niet. Een aantal twijfelaars wachten nog even af op het strand…

Op het strand

Uiteindelijk vindt iedereen zijn bezigheid: balspelen in het water, voetbal op het strand, zandkastelen bouwen of gewoon een beetje zonnebaden… elk amuseert zich op zijn manier. Na een picknick in het zand, keren een aantal jongens snel terug het water in, een ander groepje trekt er met de begeleiders op uit voor een fotozoektocht en zo de stad Oostende te leren kennen.

Moe maar voldaan

Om 16u laten we het strand achter ons en keren we terug naar het station. Eenmaal de trein vertrekt beginnen de ogen dicht te vallen en wordt het héél stilletjes in de wagon…. “Thank you, it was a very good day !” zegt een jonge Afghaanse bewoner nog tegen een collega. Oef! Missie volbracht.  

Voor één dag konden zowel de collega's als de bewoners de zorgen van alledag vergeten en genieten van een mooie dag aan zee. In 2023 doen we het zeker weer!