Home

‘De stemmendragers’

18/03/2022
Rap & Slam om zich te uiten

Veel jongeren vinden het niet gemakkelijk om gevoelens te uiten, en drukken zich liever uit met het gezongen woord, of meer bepaald via ‘Rap’ en ‘Slam’. Daarom zagen we het project van creatief jeugdhuis Interpôle als een unieke kennismaking voor onze jonge bewoners. Aan de hand van een stage begeleidden zij onze jongeren in de eerste stappen om tot die typisch ritmische dicht- en woordkunst te komen. Een tiental jongeren nam deel tijdens het laatste weekend van januari. Eind februari hebben we dit alles ook opgenomen in een echte opnamestudio. Daar hebben we trouwens ontdekt dat  een van onze begeleiders over een verborgen rap-talent beschikt!

Graffiti als expressievorm

Ook graffiti maakt sinds jaar en dag deel uit van de jongerencultuur. In dit tweede luik van Interpôle mochten onze jongeren kennismaken met de technieken van graffiti om uiting te geven aan hun creativiteit. Zeker bij graffiti kan men spreken van een universele taal waarin elkeen, ongeacht zijn of haar moedertaal, zich kan uitdrukken. Het resultaat mocht er zijn!

EXPO: “De stemmendragers”

Hoe leuk zou het zijn om de resultaten van deze creativiteit te mogen delen met jullie allen! Daarom organiseert Interpôle de expo “De stemmendragers”, waarvan de inauguratie doorgaat op 25, 26 en 27 maart. Meer informatie over deze tentoonstelling kan u vinden op de Facebookpagina van Interpôleasbl of van Fedasil Woluwe-Saint-Pierre.

We hopen jullie talrijk te ontvangen!