Home

De activiteiten zijn deze zomer weer in volle gang opgestart

11/10/2021
De minderjarige bewoners van het opvangcentrum van Neder-Over-Heembeek konden genieten van het mooie weer en de versoepeling van de maatregelen om opnieuw op stap te gaan, en deel te nemen aan verschillende activiteiten en daguitstapjes. Een terugblik op enkele sportactiviteiten van deze zomer.

Ondanks een ingewikkelde periode, veroorzaakt door de corona-epidemie en alle regels die ermee gepaard gaan, probeert het centrum de minderjarigen interessante activiteiten aan te bieden. Het doel is om tegelijk te werken aan hun prestaties en hun zelfvertrouwen, en dat alles in een leuke en ontspannende sfeer. Deze momenten vormen een onderbreking in het dagelijkse leven van de minderjarigen die na een lange periode op de vlucht in België zijn aangekomen.

Lopen zoals gazelles

Elke maandag kunnen onze minderjarigen een luchtje scheppen en de groene stukjes van onze gemeente ontdekken tijdens een joggingsessie met vzw 'Les Gazelles'. De ligging van het centrum laat het toe om zowel richting Mariëndal te trainen als in het domein Drie Fonteinen.

Voetbalschoenen aan!

Begin september zijn de voetbaltrainingen herbegonnen in Neder-Over-Heembeek, samen met de coaches van BX Brussels. De trainingen vinden elke maandag plaats en lopen tot juni. Een twintigtal jongeren krijgt hierdoor de kans om elke week te gaan sporten en zich te amuseren.

Plons: het water in!

Deze zomer trokken een vijftigtal minderjarigen naar Aqualibi voor een dagje ontspanning en amusement. Er werd de hele dag veel gelachen. Een leuke herinnering voor de minderjarigen, die met een glimlach terugkwamen.

Het hele jaar door zoekt het centrum nieuwe partners en projecten om onze jongeren verder te laten ontplooien. Ben je artiest, sportman/sportvrouw of creatieveling en wens je een project voor te stellen, neem dan zeker contact op met ons centrum: info.noh@fedasil.be