Home

Opendeurdag

12/10/2022
Op zaterdag 24 september openden we de deuren van ons centrum voor iedereen. Het werd een onvergetelijke dag met veel nieuwe ontmoetingen en verrijkende gesprekken

Activiteiten voor klein en groot

Voor deze eerste opendeurdag hadden we voor iedereen iets in petto. Voor de kleintjes waren er workshops percussie en circustechnieken. De volwassenen kregen een rondleiding door het centrum, ze konden deelnemen aan een meeslepend spel over de migratieroutes van niet-begeleide minderjarigen of een fototentoonstelling bekijken met portretten van onze jongeren en beelden van het leven in het centrum.

Smaakvolle ontdekkingen

Tussen de activiteiten door konden de bezoekers even ontspannen in de animatieruimte, die voor de gelegenheid werd omgebouwd tot een bar en waar we zelfgemaakte limonades aanboden, maar ook tal van zoete lekkernijen, waaronder een Afghaans "Gosh-e-fil" dessert, bereid door onze jongeren. Dit laatste was een echte ontdekking voor veel van onze bezoekers!

Culturele uitwisseling

Deze opendeurdag was een mooie gelegenheid voor onze jongeren om een stukje van hun cultuur te delen. Naast exotische desserts, kregen bezoekers ook de kans om Afghaanse, Koerdische, Syrische en Guinese dansen te leren. Twee jongeren zongen liederen in hun moedertaal, het publiek genoot met volle teugen.

Veel buren kwamen deze festiviteiten bijwonen wat voor ons en voor de jongeren hartverwarmend was! In de komende maanden organiseren we regelmatig nog nieuwe activiteiten zodat we elkaar kunnen blijven ontmoeten.