Home

Wereldvluchtelingendag in de centra

10/06/2009
Op zaterdag 20 juni vinden er in verschillende opvangcentra van Fedasil speciale activiteiten plaats ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag. Op een speelse en aangename manier kunnen jong en oud kennis maken met het dagelijkse leven in een opvangcentrum voor asielzoekers.

Wereldvluchtelingendag is een internationale herdenkingsdag die in het teken staat van de miljoenen vluchtelingen en asielzoekers in de wereld. Meer dan honderd landen organiseren speciale acties om het grote publiek te informeren over de vluchtelingenproblematiek.

 

Onze centra zetten op zaterdag 20 juni hun deuren open en organiseren tal van activiteiten in het kader van deze Wereldvluchtelingendag. Zowel de bewoners als de bezoekers kunnen deelnemen aan activiteiten zoals muziek en dans, ateliers en workshops, kinderanimatie en informatieve initiatieven rond de asielprocedure en de opvang van asielzoekers in België.

 

Hieronder vindt u een overzicht van de federale opvangcentra in Vlaanderen die hun deuren openen voor het grote publiek.

 

Arendonk
Opendeurdag met een tentoonstelling, muziekoptreden, kinderanimatie, eetkraampjes en een zoektocht door het opvangcentrum.
Wanneer: 20 juni, tussen 13u.30 en 17u.
Waar: Grens 77, 2370 Arendonk
Meer info: http://www.fedasil.be/Arendonk

 

Broechem
Opendeurdag met een rondleiding door personeel en bewoners, uitleg over de werking van het opvangcentrum, fototentoonstelling, vertoning van een kortfilm en kinderactiviteiten.
Wanneer: 20 juni, tussen 13 en 17u.
Waar: Van den Nestlaan 64b, 2520 Broechem-Ranst
Meer info: http://www.fedasil.be/Broechem

 

Ekeren
Georganiseerde rondleidingen in het opvangcentrum
Wanneer: 20 juni, tussen 14 en 16u.
Waar: Laar 140, 2180 Ekeren
Meer info: http://www.fedasil.be/Ekeren

 

Kapellen
Speelstraat met een groot luik kinderanimatie, workshops muziek en dansen. Daarnaast ook een infostand over asielprocedure.
Wanneer: 20 juni, tussen 14 en 17u.
Waar: Kazerneweg 35, 2950 Kapellen
Meer info:  http://www.fedasil.be/Kapellen/home

 

Klein Kasteeltje
Rondleidingen, expo over vrouwendag, fanfare, circus voor de kinderen, animatie voor jong en oud, muziek door bewoners van het centrum, barbecue, bar
Wanneer: 20 juni, tussen 14 en 20u.
Waar: 9de Linielaan 27, 1000 Brussel
Meer info: http://www.fedasil.be/Klein%20Kasteeltje/home

 

Sint-Truiden
Filmavond voor bezoekers en bewoners.
Tentoonstelling tekeningen van de kinderen van het opvangcentrum. Thema: ‘Mijn huis’
Wanneer: 20 juni om 19u.
Waar: Montenakenweg 145, 3800 Sint-Truiden
Meer info:  http://www.fedasil.be/Sint-Truiden

 

Steenokkerzeel
Praatcafé – ontmoeting tussen buurtbewoners en jongeren / begeleiders. Informatie over het dagdagelijkse leven binnen het opvangcentrum en creatieve opdracht voor de jongeren over wat het thema van Wereldvluchtelingendag voor hen betekent.
Wanneer: 20 juni, tussen 20 en 22u.
Waar: Keizerinlaan 2, 1820 Steenokkerzeel
Meer info: http://www.fedasil.be/Steenokkerzeel