Home

Wereldaidsdag, Fedasil is solidair!

27/11/2012
Fedasil is solidair met mensen die besmet zijn met hiv. In de week voor 1 december (wereldaidsdag) organiseren de opvangcentra van Fedasil sensibiliseringsacties voor de bewoners en dragen de medewerkers van Fedasil het rode lintje als teken van solidariteit.

Aidspreventie bij Fedasil
De medische diensten in de centra van Fedasil doen dagelijks aan aidspreventie. Vaak kost dat moeite, want aids blijft een taboe-onderwerp, ook bij asielzoekers.

Estelle Spoel, medisch coördinator bij Fedasil: "Aidspreventie is een belangrijke taak van onze medische diensten. En dat doen we op verschillende manieren: zo delen we gratis condooms uit en organiseren we geregeld sensibiliseringsactiviteiten voor de bewoners. Tijdens een infosessie in groep leggen we de risico’s van SOA’s en het gebruik van beschermingsmiddelen uit. Maar aids is nog steeds een groot taboe, in vele culturen. Deelnemen aan een groepssessie is voor veel bewoners een hoge drempel. Belangrijke informatie over SOA’s herhalen de dokters dan ook tijdens de individuele consultaties. Voor de opsporing van het hiv-virus werken onze medische diensten samen met gespecialiseerde ziekenhuizen. Bij Fedasil zetten we alles op alles voor een goede aidspreventie!"

 

Sensibiliseringsacties in de centra van Fedasil
Heel wat opvangcentra organiseren in deze week voor 1 december sensibiliseringsacties voor de bewoners:infosessies, uitdelen van condooms, workshops...

 

Solidariteit
Leven met hiv kan enkel als de maatschappij mensen met hiv aanvaardt. Omdat Fedasil achter deze gedachte staat, zullen alle collega’s van Fedasil als symbool van hun solidariteit het rode lintje dragen. Bewoners uit verschillende centra van Fedasil breiden sjaals voor de actie ‘Knitting against aids’.

Meer weten over wereldaidsdag? www.sensoa.be

Foto's van onze acties vindt u op www.facebook.com/Fedasil