Home

Gezocht: Vrijwilligers Nederlandse les/ Maatschappelijke integratie

11/03/2024
Het opvangcentrum is momenteel op zoek naar vrijwilligers voor het geven van Nederlandse les/ maatschappelijke integratie. De lessen zijn voor jongeren tussen 13 - 18 jaar.

Momenteel verblijven er een 20 - tal jongeren in het opvangcentrum waarvoor er op dit ogenblik geen plaats meer is in de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers (OKAN). Deze klassen zijn allen volzet en dit tot het einde van het schooljaar. Vandaar dat het opvangcentrum momenteel op zoek is naar vrijwilligers die een lesmoment willen organiseren voor de jongeren. Dit gebeurt steeds in overleg met de begeleiding en andere vrijwilligers. 

Tijdens het lesmoment laat je de jongeren kennismaken met Nederlands en met de Belgische samenleving. Dit kan in een werkvorm die aansluit bij jouw talenten, ervaring, interesses en vaardigheden. Voor Nederlands oefenen we vooral het spreken, lezen, schrijven en de grammatica. Voor de maatschappelijke integratie denken we aan thema's zoals: afval sorteren, verkeersregels, gedrag op het openbaar vervoer, gebruik van bankkaarten, enz...  Op weekdagen organiseren we graag dagelijks een lesmoment van 10u tot 12u. 

Ben je eerder creatief of sportief dan bekijken we graag met jou of je op een andere manier met de jongeren aan de slag kan.  

Voor meer info kan u terecht via info.broechem@fedasil.be 

Hopelijk tot snel!