Home

Aftrap van Wereldvluchtelingendag

01/05/2010
Fair Play for Refugees! Bekende Belgen en asielzoekers geven de aftrap van Wereldvluchtelingendag op zondag 20 juni 2010 in een vriendschappelijke voetbalwedstrijd te Brussel.

Wereldvluchtelingendag, dat plaatsvindt op 20 juni, is een feest voor de vluchtelingen en het Belgisch publiek. Dit jaar organiseren de zes organisaties onder het motto 'Fair Play for Refugees' een voetbalwedstrijd tussen gemengde teams van asielzoekers en bekende Belgische voetballers, zoals Alan Haydock, Jérôme Nzolo, Mbo Mpenza, Faris Haroun, Thierry Witsel, Jerôme Vanderzijl, Habib Habibou en in aanwezigheid van Robert Waseige. Deze wedstrijd heeft tot doel asielzoekers plezier te doen vinden in sport zodat ze kunnen winnen aan zelfvertrouwen en trots en hun leven weer kunnen opbouwen.

 

De wedstrijd en de feestelijke prijsuitreiking zullen gepresenteerd worden door Francesca Vanthielen, Belgische actrice, Tv-presentatrice en speciaal vrijwilliger van UNHCR, en Pierre Kompany, zelf vluchteling en vader van stervoetballer Vincent Kompany.

 

Programma
De vriendschappelijke voetbalmatch vindt plaats op zondag 20 juni 2010 in het Stadion Guy Thys, Baron Dhanisstraat 6, 1040 Brussel (Etterbeek). Toegang is gratis.
Deuren open: 14.00 uur. Match: 15.00 uur. Prijsuitreiking: 16.15 uur.
Kinderanimatie voorzien.

 

Dit evenement is een co-organisatie van Fedasil, het Belgisch Comité voor Hulp aan Vluchtelingen (BCHV), het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS), het Belgische Rode Kruis, het Hoog Commissariaat van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) en vzw “Friendly Foot”.

 

Persbericht hieronder in bijlage.