Home

"Frans? Een echte uitdaging voor ons gezin!"

"Ik ben Amy en ik kom uit El Salvador. Ik ben mama van Gaël, 8 jaar en Jaico, 6 jaar. Mijn kinderen zijn dol op school. Mijn man en ik zijn echt blij dat ze het zo goed doen op school en dat ze Frans leren.

Sinds we hier zijn aangekomen, zijn we allemaal heel gemotiveerd om deze nieuwe taal te leren. Ik doe enorm veel moeite om Frans te praten met het personeel en om nieuwe woorden te leren of mijn uitspraak te verbeteren. Het is een echte uitdaging van de hele familie! We beseffen dat Frans praten ons zal helpen om met de mensen te spreken, hun gewoonten te ontdekken en ons makkelijker te integreren. Dat is zeer belangrijk!

Deze maanden in lockdown waren heel moeilijk voor onze kinderen omdat we hen in de kamer moesten houden. We kregen speelgoed van het opvangcentrum om hen bezig te houden en met het hele gezin bekeken we films en tekenfilms in het Frans. Tijdens deze periode was het nodig dat iedereen bleef bijleren.

Toen de school weer openging, waren onze kinderen dolgelukkig! Spijtig genoeg ging de vrienden van mijn zoontjes niet terug naar school. Meestal waren het andere Spaanstalige kinderen van het opvangcentrum. Dat was vooral moeilijk voor de jongste, Jaico. We moedigen ze dan maar aan om contact te leggen met de kindjes die Frans spreken om te oefenen wat ze tijdens deze periode geleerd hebben.”
 

Amy, uit El Salvador

Verblijft in het opvangcentrum van Florennes