Home

“Een vreugdedans toen de scholen weer openden”

“Als alleenstaande vader in een opvangcentrum wonen is niet altijd even eenvoudig. Ik heb 5 kinderen tussen 5 en 14 jaar oud. Het zijn mijn oogappels, ik zou voor hen door een vuur gaan. De afgelopen periode waren we noodgedwongen altijd bij elkaar, wat niet evident is. Ik heb tijdens deze periode des te meer beseft hoeveel ik van mijn kinderen hou, maar daarnaast ook hoe lastig het is om er alleen voor te staan. 5 kinderen entertainen, verzorgen, opvoeden, in een kamer van 4mx6m is een hele uitdaging!

Ik ben heel trots op mijn kinderen, ze zijn heel zelfstandig. Dat moet ook wel als je in zo een situatie zit. Daarom vind ik het heel belangrijk dat ze een goede opleiding krijgen, zodat ze een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan.

Toen ik hoorde dat de scholen terug open zouden gaan deed ik even een vreugdedansje. Ik wou meteen een feest geven in het centrum en iedereen trakteren met iets lekkers. Uiteraard kon dit niet wegens de corona-maatregelen. Maar wanneer alles achter de rug is dan komt het er zeker van! “

Saif en zijn kinderen uit Irak
Verblijven in het opvangcentrum van Poelkapelle