Home

Workshop AILEM

31/07/2023
Deze week brachten de makers van de AILEM-applicatie, Abobakar Sediq Miakhel en Xinyao Liu, een bezoek aan het Aanmeldcentrum om hun applicatie tijdens een workshop aan onze bewoners te tonen.

AILEM is een taalleerapplicatie die speciaal ontworpen is om tegemoet te komen aan de behoeften van asielzoekers bij het leren van de taal van hun gastland.

De applicatie maakt gebruik van leuke spelletjes om de taal te leren, evenals een woordenschatkaart en sleutelzinnen die specifiek zijn voor bepaalde plaatsen, zoals een winkel, een ziekenhuis, een stad, enz.

Je kunt de taal ook leren door historische en culturele artikelen over het gastland te lezen, om meer te weten te komen over de cultuur van het land en de gewoonten van zijn inwoners. Je kunt ook ideeën uitwisselen via een community van deelnemers op de applicatie, waardoor je andere deelnemers in hetzelfde geografische gebied kunt leren kennen.

De workshop vond plaats met ongeveer twintig bewoners en begon met een paar spelletjes om het ijs te breken. Daarna presenteerden de oprichters het AILEM-project en werden de bewoners uitgenodigd om de applicatie te downloaden en uit te proberen met de hulp van de oprichters. We eindigden de middag met een gezellige babbel en wat spelletjes.

Een mooi moment van ontdekking en uitwisseling. We willen Abobakar en Xinyao bedanken voor hun werk en hun betrokkenheid bij dit belangrijke en noodzakelijke project, dat tot doel heeft asielzoekers te helpen een nieuwe taal te leren en zo te integreren in hun gastland.