Home

Younited Machelen

06/03/2023
Het Fedasil opvangcentrum in Machelen startte een Younited voetbal-ploeg. In februari speelden we al ons eerste toernooi met onze mannenploeg in Genk.

Younited, what’s in a name?

Younited is de sociale partner van de Belgische pro-league. Onder het motto: “My Team, My Home” organiseren ze een competitie waarin voetbal een middel wordt om aan gemeenschapsvorming, emancipatie en empowerment te doen. Een ploeg bestaat vaak uit een breed partnerschap tussen voetbalploegen en sociale organisaties.

Younited Machelen

In partnerschap met de lokale voetbalclub KCS Machelen, de gemeente en natuurlijk de fantastische mensen van Younited hebben we een mannen en vrouwenploeg opgericht voor de bewoners van ons centrum.

Wekelijks gaan trainingen door onder begeleiding van onze medewerkers. De trainingen gaan over meer dan sporten alleen. Door het voetbal zetten we in op het versterken van onze bewoners en proberen we een hechtere gemeenschap te creëren in het centrum.

Dankzij Younited konden we enkele weken geleden al deelnemen aan een eerste toernooi in Genk. We hadden een fantastische namiddag vol voetbalplezier en leerden zelfs de mascotte Genkie kennen.

In de toekomst hopen we voetbal verder in te zetten als een middel om partnerschappen in onze omgeving uit te bouwen, onze centrumgemeenschap uit te bouwen en bewoners te activeren.