Home

"Wat ik leuk vind aan gastronomie, is het delen met anderen"

"Ik ben Carlos en ik kom uit Venezuela. In mijn land was ik sous-chef in een vijfsterrenhotel. Ik was verantwoordelijk voor de evenementen: ik stond in voor de organisatie van huwelijken, congressen, tentoonstellingen en ik leidde het keukenpersoneel.

Toen ik in het opvangcentrum van Florennes ben aangekomen, toonde ik al snel interesse voor het werk in de keuken maar ik moest ook nog Frans leren. Ik vind het belangrijk om te investeren in het gemeenschapsleven, het is een manier om tijd en energie terug te geven, zoals Fedasil doet voor mij. Ik voel me nuttig en ik doe iets wat ik graag doe, ook al mis ik het om 'mijn gerechten' klaar te maken.

Wat ik vooral apprecieer aan gastronomie, is het delen met anderen. De Venezolaanse keuken heeft natuurlijk geen geheimen voor mij, maar ook de Franse keuken ken ik goed. Mijn specialiteit is de bereiding van varkensvlees en dan vooral gemarineerde ribbetjes.

Als ik erkend word als vluchteling, zou ik graag in een hotel werken. Maar ik besef dat ik eerst en vooral mijn niveau van Frans moet verbeteren. Mijn droom is om een eigen Belgo-Venezolaans restaurant te openen!”

Carlos, uit Venezuela

Verblijft in het opvangcentrum van Florennes