Home

Sluiting van het centrum in Bredene

03/03/2023
Fedasil Bredene
De laatste asielzoekers zijn vertrokken uit vakantiecentrum De Horizon, het tijdelijke opvangcentrum in Bredene.

Het opvangcentrum van Fedasil in Bredene opende de deuren in november 2022 en kon tijdens de wintermaanden plaats bieden aan ongeveer 260 asielzoekers. Tijdens eerdere crisismomenten (2015 en 2019) werd het centrum al door Fedasil uitgebaat, dit telkens slechts voor enkele maanden.

Vanaf maandag wordt de site weer opengesteld als vakantiecentrum. De medewerkers ter plaatse zijn de afgelopen dagen druk in de weer geweest met de afbouw van de activiteiten en de overplaatsingen van de bewoners en de stock. Er volgt nog een evaluatievergadering met de gemeente en de lokale politie.

Sofie Desseyn, directeur van het opvangcentrum van Fedasil in Poelkapelle, nam tijdens de 4 maanden opening de leiding in Bredene op zich. “Ik wil graag de gemeente, de politie, de scholen en de vrijwilligers van harte bedanken voor deze positieve samenwerking. En daarnaast natuurlijk een warme dankjewel aan team Poelkapelle die een handje kwamen toesteken in Bredene”

Bedankt aan het hele team aanwezig in Bredene voor het mooie werk!

Theux

Het tijdelijk centrum van Fedasil in Theux (Luik), dat ook in november opende voor de winterperiode, zal in april sluiten.

Het opvangnetwerk van Fedasil telt intussen 34 000 plaatsen. Door het gebrek aan opvangplaatsen blijven Fedasil en zijn partners de opvangcapaciteit verhogen, soms tijdelijk zoals in Bredene en Theux. In 2022 verhoogde Fedasil de capaciteit met 4.000 plaatsen. Er worden nog andere openingen van en uitbreidingen in centra voorbereid.