Home

Een sportief centrum, dankzij Kiwanis

01/12/2020
Dankzij de gulle gift van Kiwanis Zaventem beschikt ons centrum eindelijk over fitnessmateriaal

Dat het leven in een opvangcentrum verre van ideaal is verbaast hopelijk niet. We proberen de stress en frustraties waar onze bewoners onder gebukt gaan zo goed mogelijk op te vangen maar corona heeft ook hier een zware impact gehad.
Sinds het uitbreken van de corona crisis is de overgrote meerderheid van onze activiteiten voor bewoners namelijk stop gezet. Geen uitstappen meer en amper activiteiten (intern en extern), de laatste maanden zijn dus ook voor hen extra zwaar geweest.

We zijn echter niet bij de pakken blijven zitten en hebben ingezet op andere pistes waar we onze bewoners in kunnen ondersteunen, met respect voor de geldende corona maatregelen. Een van deze pistes is sport.
Al geruime tijd ontvingen we van bewoners de vraag naar sportmateriaal waar ze zelf mee aan de slag kunnen. Tot voor kort konden we hen hierop echer geen positief antwoord geven, tot onze grote spijt. We erkennen allemaal dat sport een van de manieren bij uitstek is om wat overtollige energie kwijt te geraken, een uitlaatklep voor stress. Het voordeel van sport gaat dan ook verder dan enkel het fysieke aspect, ook op mentaal vlak kan sport een belangrijke ondersteuning zijn. Dit is dan ook meteen de reden waarom we hier hebben op ingezet.

Dankzij de gulle gift van Kiwanis Zaventem beschikt ons centrum nu over een goed gevulde sportkast waar bewoners materiaal kunnen komen lenen. De reacties zijn alvast heel positief en het nieuws over de nieuwe sportkast is als een lopend vuurtje door het centrum gegaan. In naam van onze bewoners (en personeel) dan ook een dikke merci aan Kiwanis Zaventem voor hun steun in deze vreemde tijden!