Home

Coronavirus: informatie voor asielzoekers

27/03/2020
picto Fedasil
Fedasil ontwikkelde verschillende meertalige tools om asielzoekers zo goed mogelijk te informeren over de regels die ze moeten volgen tijdens de coronacrisis.

De medewerkers van Fedasil informeren en sensibiliseren de bewoners in de opvangcentra voortdurend over de hygiënevoorschriften (handen wassen, contact vermijden, afstand houden enz.) en het samenscholingsverbod.

Fedasil maakte enkele flyers en affiches in verschillende talen en met pictogrammen zodat alle bewoners de boodschap begrijpen.

Beschikbaar in 12 talen

Onze website voor asielzoekers (www.fedasilinfo.be) is bijgewerkt met de laatste maatregelen over het coronavirus. De informatie is er beschikbaar in 12 talen (waaronder 8 in audioversie).

Onze pagina over het coronavirus vindt u hier: https://www.fedasilinfo.be/nl/maatregelen-coronavirus.

Tip: wissel op de website gemakkelijk van taal via het menu bovenaan (op uw desktop) of onderaan (op uw smartphone).

Op onze website vindt u ook 2 handige flyers: ‘Advies voor zieke mensen’ en ‘Het samenscholingsverbod in België’.

Van zodra de situatie rond het coronavirus of de maatregelen van de overheid wijzigen, past Fedasil de informatie op zijn website aan.

Voor asielzoekers maakte Fedasil ook een korte video met uitleg in het Pashtu en Dari (binnenkort ook in het Arabisch en het Tigrinya). U vindt de video’s op ons Youtubekanaal.

Documenten downloaden

U kan onze affiche en flyers (in de verschillende talen) downloaden via https://www.fedasilinfo.be/nl/maatregelen-coronavirus of stuur een mail naar info@fedasil.be