Home

Bouworde op bezoek

08/09/2020
Deze zomer zijn er twee kampen van vzw Bouworde doorgegaan in ons centrum. Eind juli en begin augustus kwam er telkens een groep jongeren van Bouworde om een hele week spelletjes te spelen met de kinderen die in ons centrum wonen. En of het leuk was!

Met de nieuwe realiteit waarin we leven, vroeg de organisatie van het kamp natuurlijk wat meer organisatie, zoals het bijhouden van een contactenlogboek, in bubbels werken … Toch is dit vlekkeloos verlopen. Hoewel het niet altijd even makkelijk was om iedereen elke ochtend op tijd klaar te krijgen, liep het vanaf dan gesmeerd. Voor de kinderen in ons centrum waren het alvast twee zeer leuke weken! Het gebeurt niet elke dag dat ze een hele week spelletjes kunnen spelen in groep, uren kunnen knutselen of uitstapjes maken naar een bos of speelplein in de buurt. Zeker met het warme weer in die periodes konden waterspelletjes bijvoorbeeld niet ontbreken, tot groot jolijt van kinderen. Ook de ouders waren blij dat de kinderen overdag bezigheid hadden. Wat ons betreft mogen ze iedere week terugkomen!

De bezoekende kampen hebben het fantastisch gedaan en daar willen we hen ook voor bedanken! Voor hen was het bovendien een kans om het leven in een opvangcentrum, met al zijn moeilijkheden, eens van dichtbij mee te maken. We zijn er zeker van dat ze heel wat opgestoken hebben. Alvast tot volgende zomer als het van ons afhangt!