Home

"Ik wou mij vrij voelen om te gaan en staan waar ik wil"

"Op 2 maart heb ik mijn rijbewijs behaald. Ik keek er al enorm lang naar uit! Ik wou vrij zijn om te gaan en te staan waar ik wou en vooral, het zou mij veel makkelijker uitkomen voor mijn professionele verplaatsingen.

Het was niet gemakkelijk want, hoewel ik heel goed Frans praat -mijn moedertaal is Armeens- stonden er in het theoretisch examen termen die ik tot dan nog nooit gehoord had. Dat was toch een specifieke terminologie die mij meer moeite kostte. Tijdens mijn tweede poging was ik eindelijk geslaagd voor het examen. Daarna heb ik 30 uur praktijkles gevolgd om het autorijden volledig onder de knie te krijgen.

Vandaag zie ik hoeveel tijd ik win dankzij mijn wagen, niet alleen om mijn boodschappen te doen maar vooral voor mijn professionele verplaatsingen. Als werkneemster met dienstencheques was het openbaar vervoer een ingewikkelde kwestie.

Tijdens de coronacrisis en de lockdown was het heel frustrerend om niet vrij te kunnen bewegen, terwijl ik net eindelijk alles had om dit nieuwe avontuur te beginnen... Met de versoepeling van de lockdown, ga ik mijn familie kunnen meenemen op uitstapjes."

Arevik

Verblijft in het opvangcentrum van Florennes