Home

“Ik heb zoveel zin om te leren, vooral artistiek dan ”

“Ik heet Naomi en ik heb zonet mijn 18e verjaardag gevierd. Mijn grootste passie is dans. In Salvador had ik voor de optie dans gekozen. Ik deed hip-hop, merengue, salsa,… Ik hoop eigenlijk om in België ook een dansschool te vinden. Maar ik hou evenzeer van tekenen. Als ik me verveel, teken ik en dat doe ik al van kleins af aan. Ik ben best getalenteerd. Of dat is toch wat ze me zeggen. Ik leer het mezelf. Ik stel mezelf de vraag: “Hoe zit dat in elkaar?”. Ik kijk en probeer tot het lukt. Hetzelfde voor muziek. Ik heb mezelf gitaar en piano leren spelen toen ik een jaar of 11, 12 was. Het heeft me drie maanden gekost om een pianostuk juist te spelen. Gitaar kostte me wat meer tijd, zes maanden.

Een andere grote passie is lezen. Mijn grootmoeder noemde me “coma libros” (letterlijk: ‘boekeneter’). Eigenlijk is het zij die me de smaak voor literatuur heeft bijgebracht. Ze was pedagoog en psycholoog, ze schreef schoolboeken. Ze zei me altijd : « Lees dit, je zal bijleren!” Ik lees dus alles. Ik heb zelfs boeken gelezen van mijn tante die chirurg is. In de bibliotheek van het opvangcentrum heb ik een boek gevonden dat ik ooit al had gelezen: “11 septembre, le jour du chaos” van Dominique Simonnet en Nicole Bacharan. Ik heb ook “Black Coffee” gelezen van Agatha Christie en ik ben net begonnen in “Le Parfum” van Patrick Süskind.

Tijdens de lockdown heb ik er me op toegelegd om Frans te leren door middel van een app. Ik luister ook liedjes en kijk films in het Frans. Ik heb zoveel zin om te leren, vooral artistiek gezien dan. Momenteel ben ik geïnteresseerd in beeldhouwen, zowel in steen als klei.”

Naomi, 18 jaar, uit El Salvador

Verblijft in het opvangcentrum van Theux