Home

“Gymnastiek met mijn witte stok”

“Elke ochtend drink ik een kopje thee. Daarna kleed  ik me aan en ga naar buiten voor mijn dagelijkse portie gymnastiek. Mijn witte stok is daarvoor het ideale instrument! In het midden van de tuin draai ik elke dag dertig minuten rondjes rond mijn stok. Sport is gezond en als ik te lang stilzit, krijg ik pijn in mijn knieën.

Vanavond neemt Hussam, mijn kamergenoot en vriend, me mee naar het Rivierenhof in Deurne. Regelmatig gaan we ook shoppen in de Herentalsebaan. Soms wel 5 uur lang, al is het een hele dag. Ik word niet snel moe. Somalië is dan ook het land van de lopers. Je kent toch zeker wel Abdi Bashir, de Somalische atleet die in België actief is?

In mijn thuisstad Mogadishu kende ik alle straten vanbuiten. Nu moet ik nog een beetje zoeken. Is Antwerpen een goede stad voor blinde mensen?

Ik voelt me goed hier, al ben ik niet altijd gelukkig. Een kamer delen met meerdere personen zorgt voor rommel, en probeer dan maar eens je spullen terug te vinden.  Elke dag bel ik met mijn vrienden, die verspreid wonen over heel de wereld, en met mijn zes kinderen in Somalië.

Zal ik nog vermelden dat ik een vriendin in België zoek?!” (schaterlach) "Nee nee, mijn dagelijkse thee, dat is mijn beste vriendin."

Ali uit Somalië
Verblijft in het opvangcentrum van Deurne