Home

“Filmpjes die me inspireren, maak ik na”

“De wekker gaat, het is 7 uur. Het eerste wat ik doe als mijn ogen opengaan? Gsm ontgrendelen en even door Instagram scrollen. Ik antwoord op privéberichten die ik ‘s nachts heb ontvangen, een beetje zoals een bediende zijn mails leest wanneer hij aankomt op kantoor.

Erna, richting TikTok. Ik kijk naar de posts die gedaan zijn door de beroemde personen die ik volg. Als bepaalde filmpjes me inspireren, probeer ik ze na te doen of met vriendinnen doe ik wat challenges. Ik ben niet zo heel actief op de sociale media en toch volgen enkele duizenden mensen me.

Snapchat, Facebook, Instagram, Tik Tok: al die apps hebben een belangrijke plaats in mijn leven, maar ze zijn niet mijn hele leven. Volleybal maakt er ook een groot deel van uit. Sinds 2017 ben ik er verzot op! Ik kreeg toen de kans om in clubverband te sporten en dat heeft mijn passie enkel maar versterkt. Ik kan alles: smashen, korte of verre passes geven, ik ben multi-inzetbaar op het terrein. Sport, sociale media en lachen met vrienden: de samenvatting van mijn leven.”

Samera, 15 jaar

Verblijft in het opvangcentrum van Sugny