Home

Iedereen op het veld!

13/06/2018
Op Wereldvluchtelingendag organiseren Fedasil en de partners een groot intercultureel voetbaltoernooi in Antwerpen. Iedereen op het veld!

Op Wereldvluchtelingendag (20 juni) wordt er bijzondere aandacht gevraagd voor de meer dan 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn omwille van oorlog, geweld of vervolging. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de opvangcentra van Fedasil heel wat activiteiten. Ook staat er een groot intercultureel voetbaltoernooi op het programma.

Een sportief samenspel

Ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag organiseren Rode Kruis, Croix-rouge, Fedasil, de Koninklijke Voetbalbond, Sporting A en RAFC Antwerp voor de 2e keer een intercultureel voetbaltoernooi op ‘Den Bosuil, het terrein van eersteklasser RAFC Antwerp.

In totaal nemen 40 ploegen deel aan dit toernooi. De meeste ploegen zijn samengesteld uit asielzoekers en vluchtelingen afkomstig uit verschillende Belgische opvangcentra. Ook zijn enkele sociale organisaties zoals Homeless Cup betrokken. In de marge van het evenement is er muziek, animatie, en voetbal (WK) op groot scherm voorzien. De lagere scholen uit de omgeving komen langs en kunnen zelf ook deelnemen aan tal van voetbalactiviteiten.

Iedereen is van harte welkom van 10u tot 17u.

Activiteiten in de opvangcentra

Ook op lokaal vlak zal 20 juni niet onopgemerkt voorbij gaan. In verschillende opvangcentra worden festiviteiten georganiseerd in het kader van Wereldvluchtelingendag. Hou de webpagina’s en Facebookpagina’s van Fedasil en de verschillende opvangcentra in de gaten om op de hoogte te blijven!