Home

Bedankt voor het begrip

29/07/2022
Al wekenlang slapen er heel wat mensen op straat. De situatie is dramatisch en we werken er hard aan om ze te helpen.

Al wekenlang slapen er heel wat mensen op straat. De situatie is dramatisch en we werken er elke dag hard aan om zoveel mogelijk mensen in het Aanmeldcentrum op te vangen.

Helaas is het opvangnetwerk voor asielzoekers in België op dit moment volledig verzadigd. Het tekort aan plaatsen is de laatste tijd toegenomen en het is niet langer mogelijk onderdak te vinden voor mensen die internationale bescherming zoeken. De centra zijn gewoon vol. Wij geven voorrang aan kwetsbare personen zoals gezinnen en niet-begeleide minderjarigen.

Wij zijn ons ervan bewust dat het zeer problematisch is dat mensen op straat moeten slapen, zowel voor hen als voor u. We zijn actief op zoek naar een oplossing op korte termijn. Wij doen ons best om afval, geluidsoverlast en spanningen tussen deze mensen te beperken in samenwerking met de stad en de politie.

Mevrouw De Moor, de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie, heeft ons verzekerd dat zij snel maatregelen zal nemen. Een nieuw centrum met 750 plaatsen wordt begin augustus geopend in de Defensiekazerne in Berlaar (Antwerpen) en moet perspectieven bieden aan de mensen die wachten op een plaats voor het Kasteeltje.

Het volledige team van het Aanmeldcentrum organiseerde al een aantal bemiddelingssessies voor de directe buren. We hebben hun moeilijkheden gehoord. 

Personen die vragen of klachten hebben, kunnen ons steeds telefonisch of per mail bereiken. 

Dank voor uw begrip