Home

"Ik zal Gent erg missen"

“Ik verblijf sinds februari 2020 in Gent. Ik hou van het historische centrum van de stad. Ik droom ervan om hier verder te studeren. In El Salvador werkte ik als manager in een restaurant. Ik volgde een koksopleiding en wil graag een eigen onderneming starten. Er zijn hier veel onderwijskansen en initiatieven om jongere ondernemers te begeleiden, ook voor anderstalige nieuwkomers.

Sinds enkele weken doe ik vrijwilligerswerk bij de voedselbedeling in een buurtcentrum aan de Sleepstraat. Het initiatief werd opgestart tijdens de coronacrisis om kwetsbare Gentenaars te ondersteunen tijdens de strenge maatregelen. Ik maak warme maaltijden van geschonken voeding. Het is belangrijk om andere mensen te helpen, en ondertussen doe ik verder ervaring op in de keuken en leer ik nieuwe mensen kennen.

In het opvangcentrum hielp ik mee aan een kookboek met recepten van bewoners voor het project ‘100in1day’. Samen met mijn vriend Victor deed ik de eindredactie en lay-out: de ideale kans om Engels en Nederlands te oefenen want alle recepten moesten vertaald worden.

Mijn vriendin Katerine en ik kregen goed nieuws. We verhuizen binnenkort naar een lokaal opvanginitiatief in een andere stad. We zijn enorm gelukkig maar we zullen onze nieuwe vrienden en Gent missen. Gelukkig is het niet ver!”

Fernando, 24 jaar, uit El Salvador
Verblijft in het opvangcentrum van Gent

 

Honger gekregen? Het receptenboek kan je via de bijlage downloaden.

Download(s): 
PDF icon receptenboek_gent.pdf