Home

“Eigen keuzes maken de dromen najagen”

“Ik heb een droom en dat is de droom van een eigen gezin. Ik ben niet naar België gekomen in de hoop om rijk te worden. Geld brengt geen geluk of veiligheid.

Ik ben afkomstig uit Gaza, waar de situatie van slecht naar erger gaat en ik weet als geen ander wat permanente onveiligheid en stress met een mens doen. In Gaza zijn er geen veiligheid en vrijheid. Op een dag liet ik mijn haar groeien en zelfs over zoiets kreeg ik meteen opmerkingen dat het onaanvaardbaar was. Ik zou mijn kinderen geen toekomst kunnen bieden in Gaza. Ze zouden hun vleugels niet kunnen openslaan en uitvliegen, zoals elk kind moet kunnen: eigen keuzes maken en dromen najagen.

Mijn droom gaat over iets heel menselijk, iets heel eenvoudig maar zo moeilijk te realiseren. Ik droom van een rustig leven in alle eenvoud, met een vrouw die ik kan omhelzen en een eigen dochter of zoon die ik in mijn handen kan houden. Ik heb zoveel stress, niets lijkt me te kunnen kalmeren. Zelfs urenlang sporten helpt niet. Ik zal pas rust vinden eens ik mijn droom gerealiseerd heb. Ik hoop dat ik in België kan blijven en de kans krijg om mijn eigen gezin te stichten, zoals iedereen.”

Jibril, uit Gaza

Verblijft in het opvangcentrum van Zaventem