Home

World Refugee Day 18/6 (14u-17u)

08/06/2023
Maak deel uit van de activiteiten in het Aanmeldcentrum!

Op 20 juni vieren we Wereldvluchtelingendag, een speciaal moment om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen, een gelegenheid om stil te staan bij de moeilijkheden die ze moeten doorstaan als ze hun land moeten ontvluchten om elders bescherming te zoeken, maar ook bij de veerkracht van degenen die we elke dag centraal stellen in ons werk.

Ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag organiseren we op zondag 18 juni, van 14 tot 17 uur, een groots evenement in het Aanmeldcentrum (Klein-Kasteeltje)!

Voor veel verzoekers van internationale bescherming is ons centrum hun eerste levenshoofdstuk in België. Tijdens deze speciale dag ontdek je het centrum aan de hand van rondleidingen en een interactief parcours. Je ontdekt het traject van een verzoeker om internationale bescherming via de diensten Dispatching en zijn dagelijks leven in het Aanmeldcentrum. 

Je krijgt ook de gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van het gebouw en om de expressieve en kleurrijke fresco's van de Peruaanse schilder Domingo Huamán Peñaloza te bewonderen die hij over een oppervlakte van 1200 m2 heeft gemaakt. Dit kunstwerk is zelden toegankelijk voor het publiek, dus profiteer ervan!

Er zullen ook veel activiteiten zijn voor zowel jong als oud: springkastelen, concerten, een open podium, een ijscowagen en nog andere verrassingen. Een mooie dag vol ontdekkingen, ontmoetingen en plezier!

Om deel te nemen, kun je je inschrijven via Inschrijvingsformulier - Wereldvluchtelingendag 18/6 (14u-17u) , het duurt maar enkele minuten! 

Tot zondag!