Home

Vrijwilligster via haar begrijf

27/07/2022
Anaïs werkt voor McKinsey en kon voor haar werkgever vrijwilligerswerk doen bij ons!

Anaïs werkt voor McKinsey en kon voor haar werkgever vrijwilligerswerk doen bij een organisatie naar keuze. Bedankt om voor het AMC te kiezen!

Ik weet niet veel af van migratie, maar door de oorlog in Oekraïne, is het niet meer uit het nieuws weg te denken. Ik vind het een goede zaak dat ze onmiddellijk internationale bescherming krijgen, maar ik vroeg me af hoe het de mensen vergaat die dit geluk niet hebben en ik wilde hen helpen. Ik kom uit Brussel en ik besef hoeveel geluk ik heb. Ik kan me niet eens voorstellen hoe moeilijk een migratietraject is, met ontworteling, eenzaamheid en het leren van een nieuwe taal ... Onze dagelijkse problemen lijken banaal in vergelijking met het moeten achterlaten van je familie of het ontkomen aan een oorlog.

Ik heb gezien wat voor een geweldig werk de medewerkers van het Aanmeldcentrum verzetten. Ze doen veel om hen te verwelkomen. Wat ik kan doen is een beetje van mijn tijd geven om de bewoners wat Frans te leren. En het was geweldig. Ik was aangenaam verrast. Ik heb mensen ontmoet die open en zeer respectvol zijn. Ze willen leren, werken en helpen in het centrum. Ik ben erg blij met mijn ervaring."