Home

Bewoner in de kijker: Ernesto

03/06/2022
Zo nu en dan ontvangen we een bewoner met een uitzonderlijk talent.

Ernesto uit Colombia maakt bijzondere breiwerkjes en groeide daarmee uit tot een TikTok-revelatie:

“Ik ben nu een maand en 4 dagen in het centrum. Het valt me zwaar, maar ik leerde al wat mensen kennen en we sporten samen of spelen spelletjes.

Hier in het Aanmeldcentrum breide ik al een zombie-beer. Toen mijn kat in juli na zeven jaar overleed, had ik iets nodig om de tijd te doden. Ik begon te haken als een malle en intussen lokten mijn popjes al meer dan tienduizend volgers naar mijn TikTok-kanaal.

In het centrum helpt mijn hobby me om mijn gedachten te verzetten. In mijn land vreesde ik voor mijn leven omwille van mijn seksualiteit. Ze hadden het op mij gemunt. In Colombia had ik mijn eigen zaak en ik moet nu mijn familie missen, maar dat nu in veiligheid ben, is voor mij het allerbelangrijkste. In Antwerpen zag ik een man die een jurk droeg en daar keek niemand van op. Dat vind ik geweldig. Hier wil ik mijn baard kleuren. In mijn land kreeg ik daar doodsbedreigingen voor.

Mijn ervaring hier schudde me wakker. Ik sliep een tijd op straat en ontmoette mensen met wie ik anders nooit in aanraking was gekomen. Ik deelde de maaltijd met mensen uit Irak. Ik besefte dat iedereen hier om een andere reden is, maar hetzelfde wil: een doodgewoon leven leiden.

Als ik mag dromen, dan wil ik leerkracht worden en mijn passie voor kunst doorgeven aan kinderen.”