Home

Opening tijdelijk opvangcentrum in Lommel

18/12/2018
Parelstrand Fedasil
Fedasil opent deze week een tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers in Lommel om tijdens de kerstperiode gezinnen met kinderen te kunnen opvangen.

Fedasil kampt al enige tijd met een tekort aan opvangplaatsen. Om op korte termijn snel extra plaatsen te kunnen creëren en zo de kerstperiode te overbruggen, opent Fedasil een tijdelijk opvangcentrum in Lommel, alvast voor een periode van 3 maanden. 

500 tijdelijke plaatsen

Het centrum biedt plaats aan 500 asielzoekers en dient voornamelijk als buffer tijdens de kerstvakantie. Fedasil wil immers voorkomen dat gezinnen geen opvang krijgen tijdens de sluitingsdagen van de asielinstanties in de kerstperiode. Een ervaren team van medewerkers uit andere opvangcentra van Fedasil leidt alles in goede banen. De opening van het centrum wordt voorbereid in overleg met de stad Lommel. 

Het is niet de eerste keer dat Fedasil tijdelijke opvang zoekt in Lommel. Reeds in 2016 ving het opvangcentrum in Lommel gedurende 3 maanden maximum 750 mensen op. Het voordeel van de site is dat ze onmiddellijk beschikbaar is. Momenteel verblijven er vooral arbeidsmigranten.

Open opvangcentrum

Het tijdelijke opvangcentrum van Lommel zal, zoals alle centra van Fedasil, een open opvangcentrum zijn en onderdak, voeding, medische zorgen en sociale begeleiding bieden aan asielzoekers tijdens de behandeling van hun asielaanvraag.