Home

Onze medewerkers in de kijker !

11/07/2019
Lees de getuigenissen van Chaima van de veiligheid, Francesca onze psychologe en nog vele anderen op onze Facebookpagina. Zo krijg je een beter zicht op ons werk in het centrum. Tegelijk danken we alle mensen die elke dag hun best doen om het parcours van de asielzoekers een beetje menselijker en respectvol te maken.

Francesca, onze meertalige psychologe!

“Werken in de migratiesector was mijn doel! Ik vind de culturele diversiteit zo interessant. Ik zorg vooral voor bemiddeling en preventie. Asielzoekers zijn in psychische nood. Ze hebben net een moeilijk migratietraject achter de rug en het leven in het centrum is stresserend: ze staan onder druk omdat ze niet weten wat hen zal overkomen, ze begrijpen de taal niet, moeten hun privacy delen met onbekende en soms zeer verschillende mensen. De routine is hier strak en gestructureerd en ze voelen zich een beetje aan hun lot overgelaten... Het is alsof ze niet meer zelf kunnen beslissen over hun leven. Ik probeer hen een vriendelijk en veilig kader te bieden om hen de nuttige informatie te geven en hen in contact te brengen met de verschillende beschikbare diensten.”

Chaima, veiligheidsmedewerkster, vertelt ons dat haar omgeving bang was toen ze hen vertelde dat ze zou gaan werken in het Klein Kasteeltje.
"Ik had erger verwacht voor ik hier kwam. Maar ik realiseerde me dat het normale mensen zijn, die ik ook op straat zou kunnen tegenkomen. We horen veel verhalen, want mensen willen hun verhaal graag aan iemand toevertrouwen. Ik luister naar ze. Soms met pijn in het hart. Maar de teamgeest hier helpt me veel. Mijn collega's zijn leuk, en we lachen veel samen. Het motiveert me om te komen werken. En dan ben ik blij, ik doe hier iets goed."

Ontdek de andere getuigenissen op onze Facebook-pagina : "Fedasil Petit-Château Klein Kasteeltje"