Home

Netheid in het Klein Kasteeltje

04/06/2019
Sinds december hebben we in het Klein Kasteeltje een gloednieuwe ploeg die instaat voor de properheid en gastvrijheid van het centrum. Het is een internationale ploeg, naar het beeld van de bewoners en onze stad.

Vroeger poetsten de bewoners van het Klein Kasteeltje zelf, maar sinds we een aanmeldcentrum zijn, verblijven asielzoekers hier slechts enkele dagen en hebben ze geen tijd voor de grote schoonmaak.

Gelukkig kunnen we nu rekenen op een nieuw professioneel team. Diensthoofd Mansour, zelf van Perzische origine, is erg fier. ‘Voor mijn team kennen de woorden alkaline en zuurtegraad geen geheimen. Al onze medewerkers beschikken over minstens 2 jaar ervaring of over een Belgisch getuigschrift in de schoonmaakkunde.’

In totaal bestaat de ploeg uit 16 leden. Abdoulaye, Aïsha, Harold, Georgina, Tarik, Mohammed, Ibrahim, Marie-Noëlle, Ouafa, Ousmane, Abdoulbaki, Mahmed, Yaye, Wagner en Melodie komen uit Guinee, Marokko, Mauritius, Congo, Turkije, Libanon, Iran, Chili, Brazilië en… België. ‘Er heerst een heel fijne ambiance. Koffie, suiker, biscuits… delen gaat ons goed af. Wat ik vooral bewonder in dit team is het respect voor elkaars werk. Iedereen probeert de andere te aanvaarden en draagt zijn steentje bij in het belang van de ploeg.’

Van asielzoeker naar medewerker

Abdoulaye uit Guinée Conakry verbleef in 2013 zelf in het Klein Kasteeltje als asielzoeker en werkt nu ook als schoonmaker. ‘Ik ken het personeel en het gebouw, er zijn veel dingen verbeterd in het Klein Kasteeltje. Er hangen nu asbakken buiten in de galerij, de openingsdeur gaat automatisch open en toe, het meubilair in het restaurant is nieuw. Het centrum is kalmer en properder dan toen. Ik ben tevreden deel uit te maken van de netheidsploeg die dit mogelijk maakt’.