Home

Diensten : #1 *Netheid*

16/09/2020
Voor de start van het schooljaar zullen we alle diensten van het aanmeldcentrum voorstellen! We beginnen met het belangrijkste: de Netheidteam!

Wij zijn het enige centrum in België met een schoonmaakdienst. Die werd tegelijkertijd met het aanmeldcentrum ingesteld, in December 2018.

Om aan het hoofd te staan, werd Mansour gekozen als coördinator en teamleider. Hij zette het project op door eerst het hele centrum te bezoeken om gevoelige punten te identificeren. Hij zorgt dagelijks voor de rekrutering en planning van zijn team van een twintigtal mensen: "Het is niet altijd gemakkelijk. Veel mensen zijn op vakantie, recuperatie of ziek. En er zijn altijd evenveel kamers om op te ruimen! Op een ochtend waren we met slechts 6. En dat is gelukt dankzij onze organisatie en teamgeest."

Mansour is er inderdaad in geslaagd om een ​​goed begrip te kweken onder de leden van zijn team. Bijvoorbeeld, wanneer ze klaar zijn met hun taken, nemen ze contact met elkaar op om degenen te helpen die nog bezig zijn. Ze beginnen erg vroeg in de ochtend of werken tot laat in de nacht, dus het vereist een goede motivatie en langdurige ijver. We kunnen ons voorstellen dat het niet gemakkelijk is om geconfronteerd te worden met het afval dat mensen elke dag achter zich laten en we kunnen zeggen dat dat zo is. is een heel moedig team. Gelukkig behouden ze hun gevoel voor humor.

Mansour heeft een team van + -40% vrouwen en 60% mannen. Een gelijkheid vindt hij belangrijk. Hij is ook gevoelig voor hun engagement: "Als ik iemand rekruteer, kijk ik eerst naar hun interesse in Fedasil. Die persoon moet absoluut openstaan ​​voor onze zaak en voor de sfeer van het centrum."

Dit is zeker de reden waarom Mansour het meest multiculturele en meertalige team in het centrum heeft gevormd: Belgen, Perzen, Italianen, Guineeërs, Chilenen, Somaliërs, Syriërs, Brazilianen, ... Een echte rijkdom maar ook een heilige uitdaging voor de coördinator: "Cultureel verschil is een van de problemen. Communicatie kan soms moeilijk zijn. Je moet je aanpassingsvermogen ontwikkelen om fouten en frustraties te voorkomen. Het is daarom belangrijk om een ​​eendimensionale communicatie aan te nemen, de kleine verschillen negeren en het vervallen in een stereotiepe culturele gedachte te vermijden. Ik ben blij te kunnen zeggen dat het gelukt is! "

Veel leden van het team Netheid zijn zelf door een opvangcentrum gegaan. En vaak stelt hun contract hier hen in staat om stabiliteit te krijgen en hun problemen op te lossen.

Om al deze redenen zijn we super blij met dit team en we wensen ze allemaal veel gelach en leuke sfeer tijdens hun werk, een van de moeilijkste in het centrum. Goed gedaan!